English/American version

Tilbake

Velkommen til

Ragnhild Kaste Kaasas slektsside

Her har jeg lagt ut min slektsforsking. Du er velkommen til å ta en kikk, ved å klikke på treet til venstre. Du kan også klikke her. Dersom du har informasjon om noen av personene er jeg glad for en e-post.

Også andre slekter enn min egen er med i databasen. Databasen er på ingen måte komplett, men den oppdateres etterhvert. Tanken er at folk med slekt fra Heddal og Notodden kan finne sine aner på sidene. Du er velkommen til å se på og bruke materialet (ellers hadde jeg ikke lagt det ut...), men jeg setter pris på om du oppgir kilde.

 

Pictures and text about American relatives here

 

Informasjon om materialet:
De vanligste kildene som jeg har brukt er kirkebøker for de områdene som er mest vanlige i min database, dvs. Heddal og Notodden, Hjartdal, Sauherad i Telemark. I tillegg er det mye som kommer fra Buskerud - fra Eiker, Kongsberg, Flesberg, Fiskum og Sandsvær. Materialet fra Buskerud er knyttet til min morfar, Thorleif Frydenberg, som kom hit med sine foreldre som liten gutt over Meheia fra Kongsberg. Alle mine 3 andre besteforeldre kom fra Notodden og Heddal. Av andre kilder er Hitterdalsboken av O.H. Holta meget viktig. Det samme er andre bygdebøker fra kommunene som er nevnt over. Folketellingene som er tilgjengelige på Digitalarkivet er også en svært viktig kilde. Etter at kirkebøkene er lagt ut i skanna utgave på Digitalarkivet, er det jo blitt enormt mye lettere å finne ting raskt. 

Min mor, Berit Synnøve Kaste, f. Frydenberg, står for det meste av forskinga som gjelder Buskerud.

Kontakt:
Ragnhild Kaste Kaasa, Brennavegen 14, 3677 Notodden, Norway


e-post: rkkaasa@online.no
tel: +47 (0) 35020745
mobil: +47 41692155

 Sist oppdatert: 16. april 2015